The Art of Living werkt intensief samen met Baerz & Co, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder zoekt u binnen een geselecteerd aanbod naar de meest exclusieve huizen.

Dutch Properties

UTRECHT

Wittevrouwensingel 61 - 3572 CB
€825.000 k.k.
foto 1 Wittevrouwensingel
foto 2 Wittevrouwensingel 61
foto 3 Wittevrouwensingel 61
foto 4 Wittevrouwensingel 61

View all 36 images

Description

In 2012 kochten de huidige bewoners deze ruime casco benedenwoning. Samen met binnenhuisarchitect Remy Meijers hebben ze het omgetoverd tot een zeer fraai en goed doordachte luxe stadswoning. De sfeervolle woning is bijna 160m² groot en heeft een totale diepte van 14 meter met centraal in het midden de moderne mooie keuken. Zoals je mag verwachten van Remy Meijers is de woning zeer prettig voor wat betreft de sfeer en zijn de vertrekken ruim van opzet en zijn er veel vaste kasten gemaakt voor opslag en kleding. Het geheel is prachtig op elkaar afgestemd en ademt een mooie rustige sfeer uit.

De locatie is goed, recentelijk is de Wittevrouwensingel fietsstraat geworden en zodoende lekker rustig. De ligging net tussen het Griftpark en de binnenstad is ideaal, je loopt zo het park in of naar de stad. Met de Singel voor de deur is je uitzicht fraai en vrij met in de zomer veel vertier op het water.
Los van een prachtige woning valt de mooie diepe en ook goed ontworpen tuin op, met een diepte van 14 meter en een breedte van 5.60 meter is het een tuin van een goed formaat. Met meerdere terrassen, mooie planten en goede verlichting zit je hier de hele dag heerlijk. De tuin ligt op het noordoosten, maar is diep genoeg zodat je toch de hele dag kunt genieten van de zon.

Indeling

Bel-etage:
Entree, mooie hal met meterkast en vaste kast, modern toilet met fontein. De woonkamer is zoals gezegd er één van een mooi formaat. Naar de Singelzijde zijn er twee ramen en naar de tuinzijde zijn er nog eens drie paar openslaande deuren, samen met de mooie hoogte (3 meter) maakt het dat dit een zeer lichte verdieping is. Centraal in deze ruime is de keuken geplaatst met naar de voorzijde de eetkamer. De keuken met een moderne vaste kastewand en een eiland van ca. 4.50 meter is zeer indrukwekkend, een meubel op zich! De keuken is van alle gemakken voorzien, zoals onder andere een losse oven en magnetron, een cooker, een wijnkoelkast, voldoende gaspitten en veel bergruimte. Aan het eiland is een bar, een heerlijke plek voor een kop koffie en de krant of een borrel tijdens het koken. Vanuit de eetkamer heb je mooi zicht op de groene omgeving en de Singel, doordat je een stukje hoger zit heb je ook geen inkijk. De achterkamer heeft drie maal openslaande deuren die een mooie verbinding maken naar de veranda. Vanuit de veranda heb je fraai zicht op de tuin, er is een trap naar de tuin.
In de woonkamer is de televisie prachtig weggewerkt in een strakke wand, met hierachter bergruimte, en ook hier is alles weer mooi op elkaar afgestemd en voorzien van een vaste kast met fraaie houten deuren. De woonkamer is ruim en de gehele verdieping is voorzien van een fraaie houten vloer. De bank is van een ontwerp van Remy Meijers en indien gewenst is bijna het hele concept over te nemen, het is ontworpen voor deze vertrekken en maken de mooie ruimtes af en in balans.

Souterrain:
Ruime hal met inloopkast, berging, tweede toilet met fontein en nog een berging voor de wasmachine en droogtrommel. Aan de Singelzijde tref je de eerste slaapkamer van een goed formaat met drie vaste kasten. Aan de tuinzijde tref je de tweede zeer ruime slaapkamer met ook hier weer mooie op maat gemaakte meubels die het geheel een luxe uitstraling geven. Net als boven tref je hier weer drie openslaande deuren naar de tuin, een mooie bewust gekozen symmetrie. Je krijgt hier het gevoel je in een luxe suite te bevinden.
Tussen de kamers ligt de prachtige badkamer, deze is fraai betegeld en voorzien van een inloop douche, vrijstaand ligbad en een meubel met dubbele wastafel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, goede verlichting en mechanische afzuiging. Ook hier zie je weer dat met oog voor detail het woonhuis is ontworpen en verbouwd.

Tijdens de grote verbouwing is het gehele huis gerenoveerd, goed geïsoleerd en zodoende is het hier nu zorgeloos wonen. De VVE is actief en functioneert goed, er is een mooi reserve en een meerjaren onderhoudsplan (MJOP).

Ieder vertrek heeft de juiste sfeer en is ruim van opzet, de woning is om door een ringetje te halen en is van een kaliber dat je zelden ziet. Dit samen met de prachtige ligging aan de Singel maken het een echt LEEF EN GENIET huis.

We laten de woning vol trots graag een keer aan je zien !

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.

features

Transfer of ownership
price
€ 825.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
benedenwoning
Building type
Construction period
1906
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
157 m2
Exterior space attached to the building
8 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
354 m3
Plot size
m2
Contactpersoon

Paul Dijkstra profile image

Paul Dijkstra
Real estate agent

+31 6 41 41 22 19
info@leefengeniet.nl

Paul Dijkstra Makelaars

A. van Ostadelaan 16
3583 AJ Utrecht


030-2895530


info@leefengeniet.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us