The Art of Living werkt intensief samen met Baerz & Co, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder zoekt u binnen een geselecteerd aanbod naar de meest exclusieve huizen.

Dutch Properties

UTRECHT

Jacob van Ruisdaelstraat 72 - 3583 CG
€ 850.000 k.k.
foto 1 Jacob van Ruisdaelstraat

Description

Wonen in Utrecht kan voor veel mensen niet beter dan rondom het Wilhelminapark. In dit gedeelte, aan de Oostkant van de stad, zijn enkele straten waar een bijzondere aantrekkingskracht vanuit gaat. De brede Jacob van Ruisdaelstraat is er één van. De ligging om de hoek van het park is ideaal, je loopt zo naar de winkels, de lekkerste bakker van Utrecht en al het lekkers bij Olijfje ligt allemaal om de hoek.

Dit in 1926 gebouwde herenhuis heeft nog vele originele details zoals de kamer-en-suite (met schuifdeuren waarin facet geslepen ruitjes) die richting de tuin is uitgebreid met een aanbouw met veel glas. Er is met oog en respect voor de originele details verbouwd. Boven zijn 4 kamers, twee kamers zijn bij elkaar gevoegd en er is een grote open zolder waar je twee goede kamers kan maken. Met zijn 167m² en veel bergruimte is dit een ruim en mooi gezinshuis.

Indeling
Entree via een overdekt portiek.
Begane grond:
Mooie vestibule met prachtig gebrandschilderd glas-in-lood, op de vloer ligt nog het originele graniet dat doorloopt in de gang en keuken. Hierdoor geeft dit huis je bij binnenkomst al meteen een goed gevoel.
Vanuit de gang bereik je de kelder, goed voor extra opslag en voor de wijn. Het eigentijdse toilet met fonteintje zit naast de kelder. De woonkamer is zeer sfeervol door de aanwezige kamer-en-suite, de visgraat parketvloer en de nog aanwezige paneeldeuren. Voor de winterse avonden is er een gezellig vuurtje in de uit Frankrijk meegenomen antieke schouw. De achter aanbouw is verbonden met de keuken, dit is een heerlijke lichte plek voor de eettafel, om de hoek van de keuken en met zicht op de groene tuin. Er is een loopdeur naar de tuin, maar er zijn ook openslaande deuren. Het is, mede door de lichtstraat, een zeer prettige ruimte. De keuken is modern en voorzien van alle apparatuur en ook hier tref je weer de granito vloer.
De tuin is ruim 11 meter diep en mooi groen, je zit hier heel vrij en lekker in de zon. Er zijn twee terrassen om te eten en te zitten, een tuin van een goed formaat.

Eerste verdieping:
Overloop met hier het separaat gelegen, onlangs vernieuwde toilet, de moderne badkamer is iets uitgebouwd en voorzien van een grote inloopdouche en dubbele wastafel, voor extra licht zijn er met de verbouwing glazen bouwstenen gebruikt. Het geeft, samen met de blauwe mozaïek tegels, een mooi effect. Aan de achterzijde ligt een ruime slaapkamer met vaste kast en openslaande deuren naar het balkon. Aan de voorzijde zijn de opkamer en de naastgelegen slaapkamer bij elkaar gevoegd, hierdoor heb je een zeer ruime kamer met heel veel vaste kasten voor kleding. Ook deze verdieping is voorzien van een parketvloer.

Tweede verdieping:
Hier tref je een prachtige mooie open ruimte, deels tot in de nok. Ook hier zijn veel bergkasten en er is een vliering (entresol) voor je opslag of om te slapen. Zoals geschreven kun je hier indien gewenst twee goede kinderkamers maken, een mogelijke opzet is reeds op tekening gezet. Netjes weggewerkt vind je hier de CV en de opstelplaats voor de wasmachine en droogtrommel. Een prachtige verdieping geschikt voor meerdere doeleinden.

Kortom een heerlijk en goed onderhouden huis vol sfeer, de plek is super, met een paar minuten zit je op één van de leuke en gezellige terrassen van Oost, haal je een lekker ijsje of loop je op de Burgemeester Reigerstraat en zelf woon je hier heerlijk rustig aan een fraaie straat.

Recent is reeds een bouwkundige keuring gemaakt, hieruit blijkt dat het huis bouwkundig ook in een goede conditie verkeert. Daarnaast is het zink op alle verdiepingen (goten etc.) in de afgelopen jaren vervangen.

LEEF EN GENIET aan de Jacob van Ruisdaelstraat 72. We laten het graag een keer aan je zien.

features

Transfer of ownership
price
€ 850.000 k.k
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
tussenwoning
Construction period
1926
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
167 m2
Other indoor space
8 m2
Exterior space attached to the building
4 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
654 m3
Plot size
148 m2
Contactpersoon

Paul Dijkstra profile image

Paul Dijkstra
Real estate agent

+31 6 41 41 22 19
info@leefengeniet.nl

Paul Dijkstra Makelaars

A. van Ostadelaan 16
3583 AJ Utrecht


030-2895530


info@leefengeniet.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us